Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Panna cotta βανίλιας





Υλικά:
10 γρ ζελατίνη
175 ml γάλα
80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
700 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι τους 60°C ( μέχρι να ζεσταθεί καλά, αλλά να μην καεί). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Τέλος, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα στα ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: