Υλικά:
Για τη
πανακότα:
400
ml κρέμα
κρέμα γάλακτος
80
ml γάλα
200
ml γάλα
καρύδας
60 γρ ζάχαρη
60 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
9 γρ.
Ζελατίνη σε φύλλα
Για το
σιρόπι:
6 κ.σ.
ζάχαρη
1/2 κούπα
καφέ
λίγο
βούτυρο
Εκτέλεση:
Για τη
πανακότα:
Τοποθετούμε
τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα
ρίχνουμε το γάλα, το γάλα καρύδας, τη
ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ζεσταθεί
αλλά όχι να καεί (στους 60°C).
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε
τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά
με μια μαρίζ. Τέλος ενσωματώνουμε τη
κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα σε
ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο
για 2-3 ώρες.
Για το
σιρόπι καφέ:
Σε μια
κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη. Μόλις
λιώσει και γίνει καραμέλα ρίχνουμε το
καφέ (σιγά-σιγά) και τέλος το βούτυρο.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
Σερβίρουμε τη πανακότα μας με το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου