Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Cheesecake φράουλα




Υλικά:

Για την βάση:
1 1/2 πακέτο μπισκότα με γέμιση φράουλα
105-115 γρ. Βούτυρο
3,5 γρ. Ξύσμα λεμόνι
λίγο κονιάκ

Για τη κρέμα cheesecake:
590 γρ. Τυρί κρέμα
225 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
690 ml σαντιγύ φυτική
1 1/5 βανίλια
4-5 κ.σ. χυμό λεμονιού
5 γρ. Ξύσμα λεμονιού

Για την σως φράουλας
270 γρ. Μαρμελάδα φράουλα
35 ml νερό
9-12 φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση:

Για την βάση:
Χτυπάμε τα μπισκότα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια έτσι ώστε να γίνουν τρίμμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, το ξύσμα λεμόνι και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μίγμα της βάσης σε ένα στρογγυλό τσέρκι 25εκ, πιέζοντας με ένα κουτάλι έτσι ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια της στρογγυλής φόρμας το μπισκότο. Βάζουμε τη βάση μας στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα cheesecake.

Για την κρέμα cheesecake:
Χτυπάμε σε μέτρια προς γρήγορη ταχύτητα το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα για 4 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε την βανίλια, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγη ακόμη ώρα. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος μέχρι το μίγμα να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή. Τοποθετούμε τη κρέμα πάνω στη βάση μας και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει πολύ καλά (για τουλάχιστον 6 ώρες)

Για την σως φράουλας:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη μαρμελάδα φράουλα, το νερό και τις φράουλες. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις προκύψει μια ωραία σε υφή σως και έχουν μαλακώσει οι φράουλες, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το μίγμα σε ένα άλλο σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται με αυτό. Αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει η σως ξεφορμάρουμε το γλυκό από το τσέρκι και λειαίνουμε με μια παλέτα (μεγάλη σπάτουλα) τις άκρες του γλυκού. Τέλος, απλώνουμε με τη σως την επιφάνεια του cheesecake, ακόμη και στα πλαϊνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: