Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κρεμ Μπρουλέ με βανίλια



Υλικά:

Για την Κρεμ Μπρουλέ

90 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά
95 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
8 μεγάλους κρόκους αβγών
1/2 βανίλια σε σκόνη

Για τη Σύνθεση:

ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση:

Για την Κρεμ Μπρουλέ:

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη έως τους 60°C και μετά ρίχνουμε τη βανίλια. Έπειτα ρίχνουμε όλο το μίγμα της κατσαρόλας στους κρόκους σιγά-σιγά (για να μην τους κάψουμε) και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Σουρώνουμε το μίγμα σε μια μπασίνα και το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο (βάζουμε και μια μεμβράνη  που να εφάπτεται στην επιφάνεια για να μην δημιουργήσει πέτσα) ή καλύτερα για 1 βράδυ. Αδειάζουμε σε πυρίμαχα σκεύη και ψήνουμε στους 100°C για 45-50 λεπτά.

Σύνθεση:

Μόλις ψήσουμε τις Κρεμ Μπρουλέ, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια τους με ένα φλόγιστρο ή (αν δεν έχουμε) τις βάζουμε στο φούρνο, σε υψηλή θέση τη σχάρα, σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 220°C) στο grill.

Δεν υπάρχουν σχόλια: